miercuri, 6 ianuarie 2016

@ (VI) Sfaturi de afaceri pe cont propriu. Produse refractare

http://informatiesieducatie.blogspot.com

                                   Idei de afaceri pe cont propriu
                                   Produse refractare
                      Produsele refractare sunt materiale care rezista la temperaturi mari,mai mari de 1000*C,fara a se deforma;Se folosesc la constructia :focarelor,cuptoarelor,reactoarelor,..etc.  Din gama produselor refractare fac parte, produsele silica, silico-aluminoase, magneziene.
a)Produsele refractare silica contin 93% bioxid de siliciu.Se fabrica din cuartite si gresii curate.Materia prima se macina fin,se sorteaza  pe fractiuni.Amestecul rezultal se amesteca cu lapte de var si se preseaza in tipare.Produsele se fasoneaza,se usuca, se ard la 1450*C.In timpul arderii, produsele din silica se dilata, isi maresc volumul. Aceste produse se folosesc la cuptoare de topit sticla, cuptoare Simens-Martin si electrice in otelarii.
b) Produsele refractare silico-aluminoase bogate in bioxid de siliciu si trioxisd de aluminiu din care se fabrica samota, care se obtine din argile refractare,prin ardere in doua faze.In prima faza,argila se arde la temperatura de 1300*C din care rezulta samota,un material lipsit de plasticitate.Samota se macina fin, 5mm,si se sorteaza  pe fractiuni si apoi se reamesteca pentru obtinerea unui agregat cu volum minim de goluri.   In faza aII-a,nisipul de samota se amesteca cu argila refractara si cu apa pentru obtinerea unui amestec vartos, care se fasoneaza prin presare si se arde la 1400*C.Aceste produse rezista bine la soc termic.
c)Produsele refractare magneziene se obtin din materii prime bogate in oxid de magneziu sau silicat de magneziu :magnezit, dolomit, roci ce contin serpentina, talc,olivina, etc. Roca mai tare se arde,se sorteaza si se reamesteca rezultand un nisip care se amesteca cu o cantitate mica de liant si cu apa si se  preseaza in tipare.Produsele se usuca si se ard la 1550...1600*C.  Aceste produse fiind bazice se folosesc la captusirea cuptoarelor de ciment, cuptoare pentru obtinerea otelului.

                                 sunt de folos aceste informatii ?
                                            domnita 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu