sâmbătă, 2 ianuarie 2016

@ (IV)Sfaturi pentru inceperea unei afaceri pe cont propriu.GRESIA CERAMICA

http://informatiesieducatie.blogspot.com                       Sfaturi pentru inceperea unei afaceri
                       pe cont propriu.GRESIA  CERAMICA

                Pentru obtinerea produselor sub denumirea de Gresie Ceramica
veti folosi  argila obtinuta in urma arderii amestecului de argila vitrifiabila cu sau fara adaos de feldspat si nisip,la temperaturi cuprinse intre 1200-1300*C.
Culoarea gresiei ceramiceeste foarte variata (bruna,rosie,galbena,cenusie,
alba),fiind in functie de natura fondantilor si de conditiile de ardere.In anumite cazuri,gresia se glazureaza. Din cauza compactitatii mari,se caracterizeaza prin rezistenta la compresiune,la uzura,rezistenta chimica si la inghet-dezghet alternativ,ridicate. In schimb,are rezistenta scazuta la soc mecanic.  Cele mai importante produse din gresie ceramica utilizate la constructii sunt:     placile  ,caramizile  ,tuburile  ,piesele de legatura.
1)Placile din gresie ceramica,sunt standardizate de forma patrate,dreptunghiulare,piscoturi;grosimea lor variaza intre 3 si 28m. Suprafata placilor poate fi neteda   sau reliefata,glazurata sau neglazurata .Placile de gresie ceramica se utilizeaza la pardoseli in incaperi nelocuite permanent(laboratoare, bucatarii, bai,coridoare,magazii,etc)precum si la placarea peretilor in medii agresive;
2)Caramizile de clincher se fabrica din gresie ceramica, cu dimensiuni standardizate,folosite la zidarii aparente,drumuri de mare trafic,pardoseli in diferite industrii,la captusirea canalelor colectoare,a pilelor si culeelor de poduri.
3)Tuburile si piesele de legatura din gresie ceramica sunt standardizate si se folosesc pentru canalizari si instalatii industriale prin care circula lichide agresive.Pentru marirea impermeabilitatii si reducerea frecarii la scurgerea lichidelor,aceste produse se glazureaza atat in interior cat si in exterior.In vederea asamblarii,la unul din capete sunt prevazute cu mufa,iar in interiorul mufei si pe partea exterioara a capetelor fara mufa,au caneluri .Tuburile se fabrica in diferite diametre (75 - 1000mm) si cu lungimi de 1000-1500mm,  grosimea peretilor  variaza intre 14,5 - 51 mm in functie de diametrul lor.

                   continuarea:Produse ceramice fine(placile  de faianta)
                                        domnita 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu